تاریخ انتشار : شنبه 23 فروردین 1399 - 17:22
کد خبر : 56015

سرکی در متروکه‌ترین قاره دنیا! سفری مجازی به دنیای شگفت‌انگیز منطقه جنوبگان که دورافتاده‌ترین قاره دنیاست و کم بارش‌ترین، بادگیرترین و سردترین نقطه زمین در آن‌جاست

سرکی در متروکه‌ترین قاره دنیا! سفری مجازی به دنیای شگفت‌انگیز منطقه جنوبگان که دورافتاده‌ترین قاره دنیاست و کم بارش‌ترین، بادگیرترین و سردترین نقطه زمین در آن‌جاست

مترجم : یاسمین مشرف جارستان: درجه سانتی گراد(۱۲۷- درجه فارنهایت) اعلام شده است، بنابراین سردترین درجه به ثبت رسیده تفاوت زیادی نسبت به دمای معمول در طول سال در این منطقه ندارد. گرد و غباری از ‌الماس در هوا اگرچه در قطب جنوب میزان بارش کم است اما شگفتی‌های هواشناسی زیادی در این منطقه وجود

مترجم : یاسمین مشرف

جارستان: درجه سانتی گراد(۱۲۷- درجه فارنهایت) اعلام شده است، بنابراین سردترین درجه به ثبت رسیده تفاوت زیادی نسبت به دمای معمول در طول سال در این منطقه ندارد.
گرد و غباری از ‌الماس در هوا اگرچه در قطب جنوب میزان بارش کم است اما شگفتی‌های هواشناسی زیادی در این منطقه وجود دارد و گرد و غبار الماس یکی از آن‌هاست! این گرد و غبار در واقع ذره‌های آبی هستند که در لایه‌های بالایی جو به شکل کریستال یخ می‌زنند و به زمین می‌ریزند. گرد و غبار الماس در واقع شبیه مه است که در نزدیکی سطح زمین تشکیل شده است و می‌تواند به مدت چند روز بدون وقفه تداوم داشته باشد. لایه مه تشکیل شده از کریستال‌های یخی اغلب بسیار نازک است و ممکن است هیچ تاثیری روی دید نداشته باشد اما در برخی موارد ضخامت این لایه به شکل قابل توجهی افزایش می‌یابد و ممکن است به چندین متر برسد. کریستال‌های کوچک یخ با انعکاس نور خورشید به چشم، تصویری زیبا ایجاد می‌کنند به گونه‌ای که به نظر می‌رسد تعداد زیادی از الماس‌های کریستالی کوچک در هوا معلق شده‌اند.
وجود آب‌های قرمز به صورت آبشاری
در سال ۱۹۱۱ در یخچال دوردستی در قطب جنوب‌، پدیده عجیبی مشاهده شد. آب‌های قرمز رنگی که به صورت آبشاری از عمق یخچال‌ها جاری شده بود، روی یخ‌های سفید نیلوفری یخچال طبیعی «تیلور»، لکه‌هایی به رنگ قرمز تیره ایجاد کرده بود. این رنگ قرمز سال‌ها برای دانشمندان به صورت یک معمای حل نشده باقی ماند. در ابتدا دانشمندان ‌فکر کردند دلیل ایجاد این رنگ در آب‌های جاری شده از یخچال‌ها باید وجود جلبک‌های خاصی در آن‌ها باشد، اما این فرضیه هیچ وقت تایید نشد. در نهایت دانشمندان پس از یک قرن و در سال ۲۰۱۷ توانستند معمای «آبشار‌های خون» در قطب جنوب را حل کنند. آن‌ها بعد از انجام آزمایش‌هایی به این نتیجه رسیدند که اکسیداسیون آهن باعث شده تا آب حالت زنگ‌زدگی پیدا کند. ‌هنگامی که آب آهن‌دار به اکسیژن برخورد می‌کند، دچار زنگ‌زدگی می‌شود و در نتیجه به رنگ سرخ درمی‌آید.
سرعت گرمایشی‌ در این‌جا، بیشتر از دیگر نقاط زمین است
شبه جزیره قطب جنوب با سرعت بیشتری نسبت به بسیاری از مناطق دیگر روی کره‌زمین در حال گرم شدن است. به عبارت دیگر، این منطقه یکی از مناطقی است که سرعت گرم شدن بالایی دارد. در طول ۵۰ سال گذشته، میانگین دما در سراسر شبه جزیره قطب جنوب ۳ درجه سانتی گراد افزایش یافته است. این میزان افزایش دما پنج برابر متوسط افزایش دما در کره زمین است. ‌این شرایط دمایی منجر به ‌برخی تغییرات از جمله تغییر در زمان و مکان تشکیل کلونی توسط پنگوئن‌ها و نیز زمان و مکان تشکیل یخ‌های دریا شده است. همچنین این شرایط به معنای طولانی‌تر شدن فصل رشد خزه‌های سبز شبه جزیره قطب جنوب خواهد بود.
ویژگی‌های منحصربه‌فرد آتشفشان‌های این قاره
قطب جنوب چندین آتشفشان دارد که دو مورد از آن‌ها فعال هستند. قله آتشفشانی اربوس، دومین آتشفشان بزرگ در قطب جنوب و جنوبی‌ترین آتشفشان فعال روی زمین است. این آتشفشان یخی که در جزیره راس قرار دارد، دارای چندین ویژگی منحصر به فرد است. بخارافشان‌های یخی و پیکره‌های یخی پیچ خورده‌ای که در اطراف گازهای خارج شده از منافذ نزدیک دهانه آتشفشان تشکیل می‌شوند از جمله این ویژگی‌ها هستند. دومین آتشفشان فعال قطب جنوب یک دهانه آتشفشانی در جزیره «فریب» واقع در جزایر «شتلند جنوبی» است که آخرین فوران آن در سال ۱۹۶۹ صورت گرفت و امروزه مکانی جذاب برای بازدید جهانگردانی است که قطب جنوب را به عنوان مقصد خود انتخاب می‌کنند.
منطقه‌ای فقط
با جهت شمال
اگر در قطب جنوب بایستید، در جنوبی‌ترین نقطه کره‌زمین قرار دارید. فرقی نمی‌کند رو به کدام طرف ایستاده باشید، هر جهتی که به آن نگاه می‌کنید جهت شمال است. بنابراین چگونه است که ما شبه جزیره قطب جنوب را به دو منطقه شرقی و غربی تقسیم می‌کنیم؟ این کار با توجه به نصف النهاراصلی صورت می‌گیرد. نصف‌النهار اصلی یک خط تخیلی است که از گرینویچ در انگلیس و از صفر درجه طول جغرافیایی عبور می‌کند. اگر در قطب جنوب بایستید و رو به گرینویچ قرار بگیرید، همه چیز در سمت چپ شما قطب جنوب غربی ‌و همه چیز در سمت راست شما قطب جنوب شرقی خواهد بود.
محل زندگی ۱۲ میلیون پنگوئن
حتما می‌دانید که پنگوئن‌ها در قطب جنوب زندگی می‌کنند اما به احتمال زیاد تا امروز، اطلاعاتی درباره تعدادشان نشنیده‌اید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید طبق اعلام محققانی مثل «ران ناوین» که در تابستان‌های قطب جنوب به شمارش جمعیت پنگوئن‌ها پرداخته‌اند، تعداد این حیوانات دوست داشتنی در قاره جنوبگان به ۱۲ میلیون می‌رسد. پنگوئن زیبای امپراتور و پنگوئن آدلی دوگونه پنگوئن حقیقی قطب جنوب هستند که تغییرات آب و هوایی بقای آن‌ها را تهدید می‌کند.

منابع این پرونده: ‌wanderlust.co.uk، auroraexpeditions.com.au

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.